18-04-08

Voorzitter Democraten wil nu keuze Obama of Clinton

decoration
Howard Dean, voorzitter van het Democratische Nationale Comité, heeft de supergedelegeerden opgeroepen hun keuze voor de presidentskandidaat nu kenbaar te maken.

'We kunnen het ons niet veroorloven twee of drie maanden campagnevoeren te laten lopen,' stelde Dean gisteravond in een interview op CNN, 'we moeten weten wie onze kandidaat wordt.'

Dean zei dat de supergedelegeerden die de doorslag gaan geven op de Nationale Conventie eind augustus, nu eindelijk hun voorkeur moeten uitspreken voor Hillary Clinton of Barack Obama. 'En ik wil dat ze dat vanaf nu gaan doen.'

Van de bijna 800 partijprominenten met stemrecht moeten er nog ruim 300 een keuze maken. In supergedelegeerden heeft Clinton volgens de meeste peilingen een minieme voorsprong op Obama, die wel leidt in 'gewone' gedelegeerden en in totaal aantal stemmen.

Aanstaande dinsdag zijn er voorverkiezingen in Pennsylvania, maar de strijd om de nominatie zal daar niet beslist worden. Zelfs een ruime overwinning levert Clinton naar verwachting niet meer dan 10 gedelegeerden extra op.

decoration

12:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.