04-04-08

Steunt ex-president Carter Obama?

De Amerikaanse oud-president Carter heeft laten doorschemeren dat hij Barack Obama steunt in diens strijd om het Witte Huis. Een regelrechte endorsement was het niet, maar zijn loyaliteit is duidelijk na uitspraken die werden opgetekend door een Nigeriaanse krant. 

Carter is in het land omdat zijn Carter Center een gezondheidsproject daar steunt. In de krant This Day zegt hij: "We zijn bijzonder geïnteresseerd in de voorverkiezingen. Vergeet niet dat Obama mijn staat Georgia heeft gewonnen. Het dorp waar ik woon, met 625 inwoners, is voor Obama, mijn kinderen en hun echtgenoten zijn voor Obama, mijn kleinkinderen zijn voor Obama."

"Als supergedelegeerde zal ik niet onthullen voor wie ik ga, maar dat kun je misschien wel raden."

Daarmee hebben allebei de kandidaten één van de twee Democratische oud-presidenten in hun kamp: Carter voor Obama, Bill steunt uiteraard zijn echtgenote. 

De andere nog levende oud-president, George Bush sr., heeft zijn steun uitgesproken voor John McCain. 

Andere prominenten van de Democratische partij zullen waarschijnlijk niet hun steun voor de een of de andere kandidaat uitspreken. 

Bobo’s als oud-vice-president Al Gore of partijleider Howard Dean houden hun kruit droog om later in het jaar eventueel onbevooroordeeld een compromis tussen Obama en Clinton uit te kunnen hameren.

decoration

17:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.