31-03-08

Clinton stopt niet ondanks oproep Democraten

decorationHillary Clinton is niet van plan zich terug te trekken uit de race voor de Democratische nominatie. Dat heeft zij gezegd tegen de Washington Post. De druk op haar om dat te doen neemt terecht toe. Ze staat in het aantal gedelegeerden stevig achter op Barack Obama. Eigenlijk kan ze hem niet meer inhalen tenzij de supergedelegeerden de doorslag gaan geven op de conventie in augustus. Veel Democraten vrezen voor een verscheurde partij als de strijd tussen Clinton en Obama nog veel langer gaat duren. Daarom roepen zij Clinton op om de strijd te staken en de rangen te sluiten.

Maar Clinton gaat door en zei dat zij nog steeds naar een oplossing zoekt voor de ongeldig verklaarde voorverkiezingen in Florida en Michigan. Zij wil dus deze voorverkiezingen, die tegen de partijregels in werden georganiseerd, toch laten meetellen. Er was nochtans afgesproken dit niet te doen. Clinton wil dus op een ondemocratische manier proberen om de nominatie binnen te halen. En als dat niet lukt wil ze de strijd zolang mogelijk rekken zodat de kansen van Obama slinken. Dit past in haar negatieve strategie die erin bestaat dat ze nog liever heeft dat McCain wint wanneer Obama en niet zij de nominatie wint.

20:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

30-03-08

Kiesmannen: Obama kan niet meer verliezen tenzij ...

decorationBerekeningen leren dat Obama de nominatie vast heeft als hij erin slaagt om in alle nog resterende staten 37% van de stemmen te halen. Dat betekent dat Clinton dus overal moet winnen met zeker 64% van de stemmen om met een nipte voorsprong te eindigen op Obama qua verkozen delegates. Indien ze daar niet in slaagt zal Obama altijd meer verkozen kiesmannen hebben dan haar, zeker nu de verkiezingen in Florida en Michigan niet opnieuw worden gedaan. Obama wint dus zeker.  

Tenzij natuurlijk de superdelegates de stem van de kiezer negeren en massaal voor Hillary Clinton kiezen. Maar dat zou politieke zelfmoord zijn voor de Democraten en niet echt waarschijnlijk. Wanneer Obama dus geen uitschuivers begaat is hij in staat om in de resterende staten 37% van de stemmen te halen en zo de kandidaat te worden met de meeste verkozen kiesmannen achter zich. De kaarten liggen er dus uitstekend bij voor Obama. Het zou echter nog beter zijn indien Clinton haar verloren strijd zou staken.

 

10:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

28-03-08

Obama wint verkiezing van McCain

decorationDe Democratische senator Barack Obama, die in een fel gevecht verwikkeld is met Hillary Clinton om de Democratische kandidaat te worden voor de presidentsverkiezingen, zou die verkiezingen nipt winnen van Republikein John McCain. Clinton daarentegen zou verliezen tegen McCain. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Wall Street Journal.

Obama zou 44 procent van de stemmen krijgen, tegenover 42 procent voor McCain. Mocht Clinton de kandidate worden van de Democraten, dan haalt ze 44 procent, tegenover 46 voor McCain.

Uit een tweede peiling blijkt ook hoe verdeeld de Democratische partij is. Zo zal 28 procent van de aanhangers van Clinton voor McCain stemmen als Obama de Democratische kandidaat wordt. In het geval Clinton de kandidate wordt, zal 19 procent van de Obama-aanhangers voor McCain stemmen.

decoration

13:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

26-03-08

Obama girl laat weer van zich horen

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

22-03-08

Dankspeech Obama voor Bill Richardson

23:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Stomende speech Bill Richardson voor Obama

22:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Gouverneur New Mexico steunt Obama

decoration
Bill Richardson heeft zijn steun uitgesproken voor Barack Obama. De keuze van de gouverneur van New Mexico, die in januari zijn eigen poging om president te worden opgaf, is een mooie opsteker van Obama, die zegt “ vereerd te zijn”. 

Richardson is een invloedrijk man binnen de Democratische partij en zowel Clinton als Obama hadden intensief geprobeerd hem voor hun kamp te winnen. Clinton liet menig belangrijk medestander bellen (onder wie natuurlijk haar echtgenoot), Obama belde zelf. 

“Obama was een precisiebombardement, de Clintons waren tapijtbommen,” grapte Richardson tegen de New York Times

Na weken speculatie kiest Richardson nu dus voor Obama. “Hij is een unieke leider die onze natie kan verenigen en Amerika’s morele leiderschap in de wereld kan herstellen. 

De keuze van Richardson is opvallend, omdat hij een goede band heeft met de familie Clinton. Richardson vervulde belangrijke posten in de regering Clinton, onder andere als VN-ambassadeur. 

En de beide Bills staan ook persoonlijk op goede voet: laatste keken ze nog gezamenlijk naar de superbowl, onder het genot van gebarbecuede kippepootjes. 

Dat hij nu toch voor Hillary’s tegenstander kiest, moet pijnlijk zijn voor de Clintons. 

“Hillary Clinton is een voornaam leider met enorm veel ervaring,” legde Richardson zijn keuze uit. “maar Obama zal een groots en historisch president zijn, die ons de verandering zal brengen die we zo nodig hebben.”

Mogelijk hoopt Richardson zelf te kunnen bijdragen aan die verandering. Hij laat al lang weinig subtiel doorschemeren wel in te zijn voor de post van vicepresident. Sommigen zagen zijn onwaarschijnlijk presidentiële campagne ook als nauwelijks meer dan een sollicitatie daarvoor. 

Vooralsnog doet Obama daar geen uitspraak over en volstaat het hem met Richardson te roemen om zijn uitgebreide ervaring in het buitenland. “Gouverneur Richardson heeft altijd overtuigend gesproken over mondiale veiligheid, vrede en rechtvaardigheid.” 

In het binnenland kan de steun van latino Richardson helpen met het bereiken van een kiezersgroep die tot nu toe telkens voor Clinton kozen.

decoration

21:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

21-03-08

Word lid van 'Belgium for Obama'

decorationDe steun voor Barack Obama overstijgt de grenzen van de Verenigde Staten. Steeds meer mensen buiten Amerika zijn ook supporter van Obama. Dat s logisch. Obama is een politicus die niemand oneberoerd laat. Veel mensen beseffen ook dat met Obama als president er niet alleen een nieuwe wind zal waaien door Amerika, maar over de ganse wereld. Want wat in de Verenigde Staten gebeurt heeft altijd een impact op het leven daarbuiten. Dat is nu eenmaal zo met een grootmacht. Na de donkere jaren met Bush is het verlangen naar een positieve en vernieuwende politiek dan ook zeer groot. OOk in Europa en in België. Daarom is er sinds kort een groep Belgen en Amerikanen in België die Obama steunen. Ben jij een Amerikaan in België of een Belg die Obama wil steunen? Word dan lid van Belgium for Obama. Meer weten? Surf naar:

http://my.barackobama.com/page/group/BelgiumforObama

14:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)