11-03-08

Obama past voor ambt vice-president

decorationBarack Obama voelt er niets voor om samen met Hillary Clinton naar de verkiezingen te gaan. Clinton suggereerde de laatste dagen dat Obama een uitstekende vice-president zou zijn. 

Obama hield zich op de vlakte, maar bij aankomst in Mississippi liet hij in duidelijke termen weten dat hij geen running mate van Clinton gaat worden.

"Ik heb twee keer zo veel staten gewonnen als Clinton. Ik heb meer stemmen gehaald dan Clinton. Ik heb gedelegeerden dan Clinton. Ik begrijp niet waarom iemand die op de tweede plaats staat het vice-presidentschap aanbiedt aan iemand die op de eerste plaats staat." 

Obama herhaalde dat hij campagne voert voor het presidentschap en niet voor de tweede plaats. Obama zelf heeft zich tot nu toe niet uitgelaten over een mogelijke running mate op zijn ticket. 

En op de Mississippi Universiteit voor Vrouwen wees Obama er met zichtbaar genoegen op dat Hillary Clinton zichzelf tegenspreekt. Clinton hamert er voortdurend op dat Obama nog niet klaar zou zijn voor het Witte Huis. 

"Als ik niet klaar ben voor het presidentschap, hoe kan ik dan wel een geweldige vice-president zijn?" Obama: "Je kunt niet zeggen, hij is niet geschikt voor het presidentschap vanaf dag één, tenzij hij vice-president wil zijn, en dat is hij plotseling wel geschikt."

decoration

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.