06-02-08

Verdeling kiesmannen na Super Tuesday

decoration
Belangrijk is hoeveel kiesmannen Obama weet binnen te halen na Super Tuesday. Deze kiesmannen duiden op de Conventie hun kandidaat aan. Dit zijn er in totaal 572 geworden voor Obama en 582 voor Clinton. Dat brengt het voorlopig totaal voor Obama op 635 verkozen kiesmannen en voor Clinton op 630. 

Daarnaast zijn er nog de stemmen van de superdelegates. Dat zijn de kiesmannen van de partij. Die worden dus niet verkozen door de basis. Daar kreeg Clinton er al 193 en Obama slechts 106. Hierdoor komt Obama op een voorlopig totaal van 741 kiesmannen en staat Clinton op kop met 823.

Qua verkozen delegates doet Obama het dus beter dan Clinton. Zijn achterstand loopt hij op door de stemmen van het establishment van de partij. Desondanks blijft hij wel binnen een overbrugbare achterstand van 82 delegates.

20:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Commentaren

drs. Waarom is men in Nederland bezig te polariseren met "blank en zwart" en om het nog erger te maken met "man en vrouw". Het gaat toch om de kwaliteit? U ziet nu zelf hoe hoe er op de arbeidsmarkt gediscrimineerd wordt terwijl men dat in alle toonaarden ontkent. Een zeer hypocriete gedoe. Wij zijn allemaal gewoon mensen? Degene die wint, doet dat op basis van zijn kwaliteiten. Vergeet niet dat Barack Obama ook hoogleraar is en Hillary Clinton advocaat.

Gepost door: drs. r.p. roeplall | 08-02-08

De commentaren zijn gesloten.