12-12-07

Oprah Winfrey: we hebben Barack Obama nodig

decorationOnder enorme media-aandacht is de Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey haar campagne begonnen om de Democratische presidentskandidaat Barack Obama in het Witte Huis te krijgen.

We hebben Barack Obama nodig,' benadrukte de wereldberoemde presentatrice tijdens een verkiezingsbijeenkomst van Obama in een congrescentrum in de Amerikaanse staat Iowa.

In Iowa worden begin volgende maand voorverkiezingen gehouden en geldt daarom als zeer belangrijk voor de presidentsverkiezingen van eind volgend jaar.

Obama brengt 'kracht, overtuiging, eer en medeleven' naar het Witte Huis, verklaarde Oprah voor naar schatting 18.000 Amerikanen. Die waren vooral voor haar gekomen, meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN. Oprah zal nog in twee andere staten met Obama optrekken in de zogenoemde 'Double O-shows'.

Politieke commentatoren verwachten dat Obama de steun van de populaire Oprah Winfrey van grote betekenis kan zijn voor de kansen van Obama: veel vrouwen die nu nog voor Hillary Clinton - de enige vrouwelijke presidentskandidaat-  zouden willen stemmen, kunnen door haar worden overgehaald over te stappen naar het kamp van Obama.

Oprah Winfrey trekt wekelijks 30 miljoen kijkers in de Verenigde Staten en haar talkshow wordt in 112 landen uitgezonden. Ze staat op de tweede plaats staat van rijkste Amerikaanse beroemdheden.

De talkshowpresentatrice verklaarde zaterdagavond dat haar keuze voor Obama 'persoonlijk' is: ze zou de afgelopen jaren zowel Republikeins als Democratisch hebben gestemd. Haar steun voor Obama is niet zozeer pro-Democratisch, maar vooral 'pro-Obama', aldus Oprah.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.