27-11-07

Obama met 3.000 fans op campagne

In deze video is te zien hoe Obama met 3.000 fans zich voorbereidt op de JJ dinner. Eerder op deze blog werd al aandacht besteed aan dit event. Obama stak met kop en schouders uit boven zijn Democratische concurrenten. Bekijk de video en beleef de fantastische sfeer mee.DIV

20:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

26-11-07

Oprah Winfrey gooit zich in campagne Obama

Het is zover: Oprah Winfrey gaat actief campagne voeren voor Barack Obama. Ze zal dit doen door in een aantal key states rally's te organiseren voor hem. Hiermee zet Obama zijn absolute joker in. Want Oprah Winfrey is zowat de meest bekende en geliefde talkshow lady in de VS. Zij kan als geen ander mensen overtuigen en beschikt over een gigantisch netwerk. Eerder al organiseerde ze voor Obama een fundraising op haar landgoed.

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

25-11-07

Nieuwe fondsenwerving moet Obama in Iowa houden

Het campagneteam van Obama is gestart met een nieuwe fondsenwerving via het internet. Doel is om één van de vele fundraisings die Obama houdt in het ganse land te kunnen annuleren. De dag die dan vrij komt in de agenda van Obama zal dan worden gebruikt om één dag extra campagne te voeren in Iowa. Deze actie wijst er nog eens op hoe belangrijk een overwinning in Iowa is voor Obama. Als hij daar wint zou hij wel eens gelanceerd kunnen zijn. Doel is om 850.000 dollar te verzamelen. Iedereen die een gift doet maakt kans om de gelukkige te zijn die met Obama mee mag die dag naar Iowa.

11:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

24-11-07

Obama aan de leiding in Iowa

Volgens een peiling van ABC news heeft Obama de koppositie in Iowa veroverd. Hij heeft 30% van de kiezers achter zich, Hillary Clinton behaalt 26% en John Edward strandt op 22%. Zelfs bij de tweede keuze van de kiezer eindigt Obama op de eerste plaats. Hij behaalt 26%, Clinton 24% en Edwards 19%. Het Obama offensief lijkt dus zijn vruchten af te werpen. Zeker nu ook blijkt dat de kiezer steeds meer schuift richting een kandidaat die echt staat voor verandering. De factor ervaring neemt ondertussen qua belang af bij de kiezers in Iowa. Als deze tendens zich doorzet dan zorgt Obama voor de verrassing in Iowa.

11:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

17-11-07

A new day is dawning ... Obama

DIV

12:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

16-11-07

Kiezer vindt Obama het eerlijkst

decorationEen onderzoek van de New York Times in de staat Iowa wijst uit dat kiezers Hillary Clinton een windhaan vinden. Zij zegt wat de mensen willen horen, terwijl Barack Obama en John Edwards zeggen wat ze vinden. Obama scoort dus hoog op z'n eerlijkheid. Maar liefst 82% zegt dat hij zegt wat hij denkt. Over John Edwards zegt 77% zit. Slechts 44% van de Democratische kiezers vindt dat Clinton eerlijk voor haar mening uitkomt, 48% zegt dat ze haar mening aanpast aan wat mensen willen horen. Na 8 jaar presidentschap van Bush, dat een opeenvolging was van leugens, zou het wel eens kunnen zijn dat de kiezer een groter belang hecht aan een kandidaat die eerlijk en betrouwbaar is. De Amerikanen zijn zeker niet vergeten dat de oorlog in Irak is gestart op basis van bewust verspreide foutieve info.

20:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

15-11-07

Nek-aan-nek race in Iowa

Met nog 48 dagen te gaan stijgt de spanning in Iowa. Daar gaat de eerste voorverkiezing door. De peilingen tonen geen duidelijke Democratische winnaar. Zowel Barack Obama, Hillary Clinton als John Edwards staan quasi gelijk. Volgens de laatste peilingen kan Clinton rekenen op zo'n 25% van de stemmen, John Edwards op 23% en Barack Obama op 22%. Gelet op een foutenmarge van 4% kan niemand voorpellen wie als winnaar uit de bus zal komen, en heeft Barack Obama nog alle kansen om het laken naar zich toe te trekken.

20:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

12-11-07

JJ Dinner: indrukwekkende speech Obama

Jefferson Jackson Dinner is één van de belangrijkste events van de Democraten. Tijdens deze fundraising bewees Obama met zijn toespraak dat hij gewoon de meest geschikte kandidaat is voor de Democraten. Bekijk de toespraak en zie hoe hij de zaal in vuur en vlam zet. DIV

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)