20-08-07

Gore en Obama dream team?

decoration
Indien de vroegere Amerikaanse vicepresident Al Gore zich toch kandidaat stelt voor het Witte Huis, zou hij onder de Democractische kiezers als beste uit de bus komen. Dit blijkt uit een opiniepeiling waarover The Guardian heeft bericht. Gore heeft herhaaldelijk gezegd geen kandidaat te zullen zijn. Maar zijn strijd tegen de klimaatsverandering voeden speculaties dat hij zijn mening wel eens kan herzien, aldus The Guardian.

Volgens de poll van 7News en de Suffolk University in New Hampshire zou in het kleine belangrijke staatje Suffolk waar op 22 januari het startschot wordt gegeven voor de voorverkiezingen in beide partijen, Hillary Clinton ruim voorop liggen op de andere officiële kandidaten. Ze zou 37% van de Democratische stemmen krijgen, tegen 19% voor Barack Obama en 9% voor John Edwards.

Maar als Gore zou pogen het Democratische ticket te veroveren, zou 29%  van de aanhangers van Clinton naar hem overstappen. Alle overstappen meegerekend, zou Gore aan kop komen te liggen met 32%.

Indien dit zou gebeuren smeden fans van Gore en Obama nu al hun Democratisch dream team: Gore - Obama. Ze hebben zelfs al een website: www.go-08.org

Of het zover komt hangt af van Gore die zich kandidaat zal moeten stellen en de nominatie moet zien binnen te halen. Dan valt nog te bezien of hij Obama neemt als running mate én of deze laatste dan ook zelf wil. Obama verklaarde eerder niet te gaan voor het tweede hoogste ambt, dat van vice-president, maar wel voor het hoogste dat van president.

Het blijven dus allemaal speculaties maar in de politiek kan veel veranderen op één dag.

20:01 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.