13-08-07

Obama verliest terrein door uitschuiver

decorationBarack Obama loopt steeds meer achterstand op tegenover Hillary Clinton voor de Democratische nominatie. Clinton staat nu op 44%, Obama op slechts 22%. De reden voor de terugval is te wijten aan een uitschuiver op het vlak van buitenlandpolitiek. Clinton en de andere Democratische kandidaten hakten genadeloos in op Obama en verweten hem onervarenheid. Iedereen weet dat naar perceptoe toe dit de zwakke flank is van Obama. Na het You Tube debat kon hij nog flink én terecht terugslaan naar Hillary Clinton door te zeggen dat zij als zogezegd ervaren senator wel de inval in Irak steunde. Met andere woorden: zoveel bakte ze ook niet van.

Daarna liep het echter fout toen Barack Obama een lezing gaf over buitenlandse politiek. Hiermee wou hij bewijzen dat hij wel degelijk ervaren genoeg is op dat vlak. Tijdens zijn uiteenzetting zei hij niet te zullen aarzelen om Amerikaanse troepen te sturen naar Pakistan om op terroristen te jagen. Zijn standpunt veroorzaakte veel (al dan niet georchestreerde) deining die zijn vermeende onervarenheid in de verf zette. De Democratische tegenstanders lieten er geen gras over groeien en pakten Obama flink aan. Dit is bijzonder jammer. Obama is wel degelijk de man die Amerika nodig heeft. Zijn visie op een andere buitenlandse politiek is zeker vernieuwend. Maar Obama moet ervoor zorgen dat zijn flank waar hij het meest kan worden op aangevallen, zijn vermeende onervarenheid, beschermd wordt.

Gelukkig kan in de politiek alles snel veranderen. Zeker nu de geruchten steeds hardnekkiger worden dat Al Gore toch een come back overweegt. Wanneer hij in de arena zou stappen is niets meer zoals het was en zijn alle kandidaten terug naar af. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

De commentaren zijn gesloten.