29-05-07

Obama kansloos?

Maakt Barack Obama wel een kans om de volgende president van de Verenigde Staten te worden? Critici zullen zeggen van niet. Amerika had nog nooit eerder een vrouwelijke president, laat staan een gekleurde. Als het verleden mag gebruikt worden als richtmeter voor de toekomst dan maakt hij inderdaad geen schijn van kans. Maar hetzelfde geldt dan ook voor Hillary Clinton. Het siert Obama dat hij zich niks aantrekt van het verleden en voluit zijn kans gaat. Maar eenvoudig zal het inderdaad niet worden. Eerst moet hij binnen zijn eigen Democratisch Partij opboksen tegen o.a. Hillary Clinton, vrouw van voormalig president Bill Clinton. Zij heeft, met de steun van haar man en zijn realties, een voorsprong op hem. Aan de andere kant zijn de Democraten verstandig genoeg om te beseffen dat Obama een kiezerspubliek aanspreekt die geen enkele andere kandidaat bereikt. Deze stemmen kunnen cruciaal zijn in een land waar veel kiezers thuis blijven omdat ze vinden dat hun stem toch niet telt. Of met andere woorden: de kans dat de Democraten het presidentschap binnen halen zal ook afhangen van de kansen die zij geven aan Obama.

21:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

11-05-07

Walk for change

Walk for Change, National Canvass DayOp zaterdag 9 juni gaan de Obamafans op stap in gans Amerika in de "Mars voor Verandering". We zijn benieuwd hoeveel volk Barack Obama op de been zal brengen. Het zullen er vast en zeker veel zijn.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

07-05-07

Obama met de dood bedreigd

Barack Obama wordt sinds kort door de Amerikaanse geheime dienst beschermd. Dat is ongebruikelijk omdat bescherming er pas komt als de kandidaat kans maakt om president te worden of vice-president. De bescherming komt er op verzoek van Obama omat hij racistische post ontving met daarin concrete bedreigingen. Een andere reden is dat de grote groepen mensen die hij aantrekt op zich al een veiligheidsprobleem vormen. Erg dat er in 2007 nog altijd mensen zijn die omwille van zijn huiskleur Obama met de dood bedreigen. Dat ze er een aanslag voor over hebben valt inderdaad niet uit te sluiten. De echtgenote van Obama vertelde dat ze met dit scenario van in het begin rekening hielden. 

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

03-05-07

Onervarenheid Obama kan een troef zijn

PhotoEen campagne zonder spotprenten is ondenkbaar. Cartoonisten kunnen als geen ander in één beeld weergeven wat velen niet met een zondvloed van woorden gezegd krijgen. Barack Obama is vast en zeker een dankbaar figuur vor cartoonisten. Eén van de favoriete thema's (van zijn tegenstanders) is zijn vermeende onervarenheid. Dat dit niet altijd een nadeel hoeft te zijn blijkt uit deze cartoon. Naast Barack Obama herken je van links naar rechts: John Edwards, Al Gore, Hillary en Bill Clinton.

18:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)