29-04-07

Barack TV: Het leven van Barack Obama

DIV

11:01 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

25-04-07

Obama op Earth Day in Iowa City

DIV

19:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

24-04-07

De vrouw achter Barack Obama: Michelle

Achter elke sterke man staat een sterke vrouw. Bij Barack Obama is het niet anders. Michelle Robinson is haar naam. Michelle is geboren op 17 januari 1964 en studeerde aan de Universiteit van Harvard. Daar leerde ze Barack Obama kennen in 1989 tijdens hun werk voor een advocatenbureau. Ze trouwden drie jaar later in 1992. Michelle Obama is tegenwoordig vice-presidente voor gemeenschapszaken aan de Universiteit van Chicago Hospitals. Zij kwam in het nieuws toen haar salaris verdriedubbelde, nadat Obama senator werd. Maar dit had niks te maken met zijn aanstelling. De reden was haar promotie en haar volle baan met overuren. Haar salaris is niet hoger dan andere personen in zo'n functie. Ondertussen staat Michelle Obama pal achter haar man en dat zegt ze ook. "Wat wij op dit ogenblik nodig hebben is een leider, en een leider is meer dan een set eindige ervaringen.“ Hiermee diende ze de critici van antwoord die vonden dat haar man geen ervaring had. Groot gelijk heeft ze. 

20:01 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

20-04-07

Obama in pole position voor het Witte Huis

Het belooft nog een spannende strijd te worden tussen Obama en Hillary Clinton. Bij de Democratische achterban heeft Hillary nog een kleine voorsprong op Obama. Maar bij het grote kiespubliek scoort Obama steeds beter. Zelfs John Edwards doet het beter dan Hillary. Van alle kiezers staat 59% gunstig tegenover een stem voor Obama en 34% ongunstig. Een maand geleden was dit nog 55% versus 37%. Het kiespotentieel van Obama groeit dus en de tegenstand neemt af. Hillary Clinton daarentegen gaat naar beneden. Een maand geleden stond 50% gunstig en 48 % ongunstig tegenover haar. Nu is het net het omgekeerde. Ze heeft dus meer tegenstanders dan voorstanders. Opvallend is de goede score van John Edwards. Hij scoort 57% positief tegenover 35% negatief. Bij de Republikeinen gaat Guiliani zwaar achteruit. Amper een maand terug had hij nog een score van 70% gunstig tegenover 27% ongunstig. Dit is nu nog 58% en 38%. Op dit ogenblik staat Obama er dus het best voor. Hij heeft het grootste potentieel en het minst tegenstanders. Opvallend detail is toch dat Obama alle onderlinge duels wint tegen zijn Republikeinse tegenstanders behalve één. Tegen Guiliani scoort hij nog 1% minder: 43% versus 44%.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

18-04-07

Barack TV: Obama op campagnetoer in Iowa

DIV

20:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

17-04-07

Barack Obama bijna gelijk met Hillary Clinton

Rasmussen ReportsDe opmars van Barack Obama is nu ook niet meer te stuiten in eigen Democratische rangen. In de meest recente peiling van Rasmussen nadert Obama Hillary Clinton tot op 2%. Hij haalt 30%, Clinton 32%. In vergelijking met één maand terug is dit een status quo voor Barack Obama en een verlies van 3% voor Clinton. John Edwards doet het ook goed en gaat van 11 naar 16%. Maar de ziekte van zijn vrouw zit daar voor veel tussen. Vlak na de aankondiging ervan steeg Edwards plots van 11 naar 17% na weken vast te hebben gezeten op die 11%. Hij lijkt die winst nu vast te houden. Toch is de achterstand op de twee koplopers nog groot voor hem. De kloof tussen Obama en Clinton wordt echter minimaal. Het wordt nog een moeilijke keuze voor de Democraten. Maar de weg is nog lang en ligt bezaaid met valkuilen en hindernissen.

21:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

16-04-07

Nu ook massale opkomst in Atlanta

Barack Obama blijft de onbetwiste koploper qua publieke opkomst naar zijn meetings. In Atlanta was het weer prijs. Maar liefst 20.000 aanhangers kwamen opdagen om hun kandidaat te horen en te zien. De andere kandidaten staan erbij en kijken ernaar.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

12-04-07

Obama wil geen vice-president worden

story.obama.letterman.ap.gifBarack Obama heeft in de Late Show van David Letterman een opvallende verklaring afgelegd. Hij vertelde daar dat hij geen kandidaat vice-president is. 'Je gaat niet voor een tweede plaats, daar geloof ik niet in' was zijn statement. Deze stelling maakt meteen een einde aan speculaties over een mogelijke Democratische tandem Clinton - Obama. Daarbij zou Clinton de presidentskandidaat zijn en Obama haar running mate. Obama heeft overschot van gelijk wanneer hij kandidaat is voor het hoogste ambt. Hij verzamelt bijna evenveel geld in als Hillary Clinton die over een veel groter netwerk beschikt plus een gewezen president heeft als echtgenoot. Ook lokt Obama meer volk naar zijn meetings dan gelijk welke andere kandidaat. Tenslotte is hij in alle peilingen de kandidaat uit het Democratische kamp die het best scoort tegen de Republikeinse kanshebbers. Met deze kaarten in handen zou hij inderdaad goed gek zijn zich nu al terug te plooien op een rol als running mate.  

18:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)