31-03-07

Vandaag Barack Obama live op internet

Vandaag organiseert Barack Obama zijn "Community kick off". Hij zal in debat gaan met een groep mensen en dit is live te volgen zijn via website www.barackobama.be. Oorspronkelijk ging dit debat doorgaan bij een familie in Iowa maar gelet op het succes bleek dit onmogelijk. De bibliotheek van Iowa is de nieuwe locatie. Bedoeling is dat zoveel mogelijk Amerikanen thuis via het internet deze discussie meevolgen samen met familie, buren en vrienden. De oproep van Obama is massaal gevolgd. In de 50 Staten worden 5000 bijeenkomsten georganiseerd om dit debat te volgen. Mensen die geen internet hebben kunnen via de telefoon ook meevolgen. Obama is met deze actie opnieuw voorloper in het campagne voeren via internet.

13:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

30-03-07

Voorverkiezingen New York op Super Tuesday

Het gewicht van Super Tuesday neemt verder toe. Na Californië overwegen nu ook andere grote Staten om hun voorverkiezingen te vervroegen naar Super Tuesday. In New York is de kogel ondertussen al door de kerk. Het is alleen nog wachten op de formele ondertekening van de wet door Gouverneur Eliot Spitzer. De redenering in New York is dat na Super Tuesday de kaarten wel eens definitief geschud kunnen zijn. Staten die dan nog hun verkiezingen moeten houden spelen dan geen enkele rol meer. Dit zien de beide topkandidaten uit New York, Rudolph Guiliani en Hillary Clinton natuurlijk liever niet gebeuren. Een onvermijdelijk gevolg van deze beslissing is dat de campagnes in een nog hogere versnelling zullen komen. Zeker nu de verwachting is dat nog enkele grote Staten zullen volgen.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

29-03-07

Debatten op CNN vlak voor Super Tuesday

Nieuwszender CNN en de krant Los Angeles Times gaan vlak voor Super Tuesday debatten organiseren. Het wijst nogmaals op het belang van deze dag. De hamvraag is of alle kandidaten dit zullen zien zitten. Die kandidaten die volgens de peilingen goed zitten zullen niet veel zin hebben om zich nog aan dabt te wagen enkele dagen voor de allesbeslissende dag. Hun redenering zal zijn dat ze niks mee te winnen hebben. Aan de andere kant wordt Super Tuesday wel zo belangrijk dat een weigering om deel te nemen niet meer kan. Want ja, hoe kan je nu president worden als je al geen debat aan durft.

20:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

28-03-07

Super Tuesday wordt allesbepalend

Super Tuesday is de dag waarop in één dag in verschillende Staten de voorverkiezingen doorgaan van de Democraten en de Republikeinen. Dan bepalen beiden wie hun kandidaat voor het presidentschap zal worden. Vroeger ging Super Tuesday door in de maand juni, nu is dit vervroegd naar 5 februari 2008. Het gewicht van Super Tuesday is sinds vorige week groter dan ooit geworden nu ook Arnold Schwarzenegger, gouverneur van Californië, heeft beslist om de voorverkiezingen in zijn Californië te vervroegen. In totaal zijn er nu al 24 deelstaten, bijna de helft dus, die op 5 februari 2008 naar de stembus zullen gaan. Het wordt dus erop of eronder die dag voor de kandidaten. Geen wonder dus dat de campagnes vroeger op gang komen dan andere jaren.

22:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

26-03-07

Barack TV: Obama over Irak

DIV Barack Obama is altijd gekant geweest tegen de oorlog in Irak. Tegenstanders, ook bij de Democraten, verwijten hem nu dat dit makkelijk was voor hem omdat hij toen nog niet in het Congres zat. Ze vergeten er wel bij te zeggen dat zij wel de invasie in Irak hebben gesteund. Net zij, en niet Obama, hadden toen in het Congres de macht dit niet te doen. Bekijk het filmpje en zie wat Obama deed wat anderen toen niet durfden. Reeds voor de aanvang van de invasie in Irak zei Obama klaar en duidelijk dat hij er geen voorstander van was.

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

24-03-07

You Tube: Hillary Clinton is 'Big Sister'

DIV

Al twee weken is op You Tube een schitterend filmpje te zien over Hillary Clinton en Barack Obama. Het is een parodie op een Apple-reclame en het boek 1984. De boodschap erin is duidelijk: Obama zal Hillary Clinton en haar gevestigde orde verpletteren. De video is ondertussen uitgegroeid tot een heuse hype, mede omdat de maker ervan onbekend is. Dit leidt tot allerlei wilde speculaties over wie achter deze video zit. Wegens het succes heeft Obama al gezegd dat hij er niks mee te maken heeft. Clinton verklaarde dat ze de video niet heeft gezien, maar dat ze hoopt dat de aandacht snel zal weg ebben.

10:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

23-03-07

Obama steunt Elizabeth en John Edwards

Message of support for Elizabeth EdwardsBij de echtgenote van John Edwards, de running mate van John Kerry in 2004, is opnieuw kanker vast gesteld. Dit deelde John Edwards, die ook terug meedingt naar de Democratische nominatie, mee in een persmededeling. Op uitdrukkelijk verzoek van zijn echtgenote, Elizabeth Edwards, gaat hij verder met zijn campagne. Zelf is ze zeer optimistisch over een goede afloop van haar ziekte. 

12:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

22-03-07

Peiling Time ziet Obama als president 

De Amerikanen zijn gek van peilingen en de peilingen maken de Amerikanen gek. Wekelijks wijzigt het poltieke landschap en die verschillen worden dik in de verf worden gezet door de media. Zij koppelen er allerlei conclusies, tendenzen en voorspellingen aan vast. Willen of niet de kandidaten moeten er rekening mee houden. Belangrijkste doel is te verhinderen dat de peilingen hem of haar uit de race slaan nog vooraleer de campagne echt is gestart. Een kandidaat die volgens de peilingen kansloos is zal minder snel sponsors vinden. Dat is een ramp in een land waar grote budgetten een noozaak zijn voor electoraal succes. Het meest recente onderzoek van Time Magazine zal zeker weer druk bepsroken worden. De peiling bevestigt de tendens dat de Democraten met een probleem zitten. Hillary Clinton mag dan wel het populairst zijn in eigen rangen, tegen de Republikeinen doet Obama het stukken beter. Wordt vast en zeker vervolgd.

Wie wordt president?

Clinton 44% tegen McCain 43%

Obama 44% tegen McCain 41%

Clinton 43% tegen Guiliani 47%

Obama 44% tegen Giuliani 43%

19:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)