28-02-07

Barack Obama in Las Vegas

12:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Barack Obama slaat terug

De zaal was nog maar eens te klein voor de komst van Barack Obama. In South Carolina stroomden maar liefst 3.000 aanhangers samen in een nokvolle zaal. Ze keken reikhalzend uit naar de reactie van Obama op de uitlatingen van twee zwarte leiders uit hun staat over hem. Zij noemden zijn eventuele kandidatuur een ramp voor de Democraten. Met de korte zin 'Yes we can', maakte hij het publiek duidelijk dat een gekleurde president wel mogelijk is. In het land van 'the American Dream' waar iedereen alles kan bereiken een even simpele als duidelijke boodschap.

06:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

27-02-07

Tegenvaller voor Obama

Zwarte leiders scharen zich niet zomaar achter een zwarte kandidaat voor het presidentschap. Het is nog maar eens bewezen met Robert Ford en Darrell Jackzon. Deze twee zwarte leiders in South Carolina scharen zich achter Hillary Clinton. Volgens hen zou Obama een ramp zijn voor de kansen van de Democraten. Nochtans had Barack Obama hun steun gevraagd. Maar blijkbaar is voormalig president Bill Clinton, populair als hij nog steeds is bij veel zwarte kiezers, erin geslaagd hen voor de kar te spannen van zijn echtgenote. Voor Obama is dit een tegenvaller. De steun van de zwarte gemeenschap is erg belangrijk in South Carolina. In 2004 was 49% van de Democratische stemmers in de voorverkiezingen zwart. Het valt natuurlijk wel nog af te wachten of alle zwarte kiezers zomaar het advies van hun leiders zullen volgen. Hun stellingname tegen Obama zou wel eens op veel onbegrip kunnen rekenen.

12:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (2)

26-02-07

20.000 supporters in Austin

obama1.jpgBarack Obama lokt steeds meer volk naar zijn meetings. In Austin, Texas, kwamen er maar liefst 20.000 supporters opdagen. Waarnemers die in het verleden campagnes volgden zijn verbaasd over de massa mensen die Obama op de been brengt. Zeker omdat het nog maar gaat over de campagne voor de voorverkiezingen bij de Democraten. Vier jaar geleden slaagde geen enkele Democratische kandidaat erin zoveel volk te mobiliseren op zoveel verschillende plaatsen. Zelfs niet in een verdere fase van de campagne. Voor diezelfde waarnemers zou dit wel eens kunnen betekenen dat Obama bezig is aan een gigantische populariteitsopmars. Dit laatste is trouwens ook het grootste gevaar voor hem. Te vroeg aan kop rijden is een slechte zaak voor de eindsprint, wanneer het er echt op aankomt.

12:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Hollywood verzamelt geld voor Obama

Sterren in Hollywood hebben een fondsenwerving gedaan in Los Angeles voor Barack Obama. Dit leverde 1,3 miljoen dollar (990.000 euro) op. De kaartjes voor de bijeenkomst, die mede was georganiseerd door Steven Spielberg, in het luxueuze Beverly Hills hotel kostten 2300 dollar, het maximum dat een individu mag geven aan een federale campagne. Naast Spielberg waren er onder anderen filmster Eddie Murphy en zanger Jackson Browne.

05:15 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

23-02-07

Hillary Clinton valt Obama aan

Hillary Clinton valt Barack Obama frontaal aan over David Geffen. Deze laatste is stichter van de filmstudio DreamWorks en was ooit sponsor van president Bill Clinton, de man van Hillary. Maar in de huidige race naar het Witte Huis geeft Geffen de voorkeur aan Barack Obama. Volgens Geffen is Hillary "een polariserend figuur, niet in staat om het land bijeen te houden, hoe slim of ambitieus ze ook is". Hij liet zich ook ontvallen dat het volgens hem "verontrustend is dat de vorige president en zijn vrouw met zo'n gemak liegen". Hillary Clinton is niet opgezet met deze kritiek. Ze eist dat Obama afstand neemt van de uitspraken van Geffen en de gift terugbetaalt. Obama weigert dat. "Het is mij niet duidelijk waarom ik mijn excuses zou moeten aanbieden voor andermans opmerkingen", aldus Obama.

20:25 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

Barack Obama loopt in

Rasmussen ReportsBarack Obama loopt in op Hillary Clinton. Dat moet je in ieder geval opmaken uit een recente peiling van Rasmussen onder waarschijnlijke Democratische stemmers. Hillary Clinton staat nog steeds aan de leiding met 28% van de stemmen, Barack Obama volgt op 24%. John Edwards staat op 11%. In vergelijking met eind januari is dit voor Hillary Clinton een gevoelige achteruitgang. Toen stond ze nog op 33% en Obama op 19%. Of met andere woorden: eind janauri was het verschil tussen beiden nog 14%. Nu is dat geslonken tot 4%.

15:30 Gepost in Algemeen | Commentaren (0)

22-02-07

Obama lanceert kandidatuur

In barkoud weer maakte Barack Obama voor een enthousiaste menigte van 15.000 personen zijn kandidatuur bekend voor het Amerikaanse presidentschap. Hij deed dit in Springfield, Illinois. Dat is een historische plaats want Abraham Lincoln (afschaffer van de slavernij) zette daar zijn eerste politieke schreden. Barack Obama is een grote fan van Lincoln.


18:44 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)