22-02-07

Verenigde Staten, geen Verdeelde Staten

"Er is geen links Amerika en geen conservatief Amerika; er is de Verenigde Staten van Amerika. Er is niet een zwart Amerika en een blank Amerika en een latino Amerika en een Aziatisch Amerika; er is de Verenigde Staten van Amerika."

Barack Obama

Met deze quote maakte Barack Obama in 2004 furore op de Democratische Conventie. Deze woorden maakten van hem een verzoener en het is ondertussen zijn handelsmerk geworden. Zijn boodschap slaat ook steeds meer aan. Zes jaar Bush hebben het land bitter gestemd en verdeeld – over God, over seks en over de oorlog. Toen Bush kwam in 2000 beloofde hij een conservatisme met een menselijk gezicht. Hij beloofde het land te verenigen in plaats van te verdelen. Daar is niets van terechtgekomen. Obama belichaamt een nieuw soort consensus. New York Magazine verwoordde het als volgt: "Obama is geëngageerd, maar hij is geen activist. De jonge senator uit Illinois kan het land naar een plek voeren waar het nog nooit is geweest, voorbij de generatie van babyboomers, voorbij de rassenkwestie."

08:00 Gepost in Algemeen | Commentaren (1)

Commentaren

Slechte quote Sorry, maar ik vind deze quote maar magertjes. Niets speciaals aan. Leuk dat je een site aan deze politicus wilt wijden! Ik denk wel niet dat hij het gaat halen om presidentskandidaat voor de democraten te worden.

Gepost door: Anthony G | 22-02-07

De commentaren zijn gesloten.